Σαγανάκι φέτας με σουσάμι και μέλι
Υλικά
Tυρί φέτα σε κομμάτια των 200 γρ. περίπου
Aλεύρι
Aβγό
Sουσάμι
Άσπρο και λίγο μαύρο ελαιόλαδο για το τηγάνι
Μέλι καλής ποιότητας ή για σως μελιού
3 κ.σ. μέλι 1 κ.σ. μπαλσάμικο
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε σε τρία διαφορετικά σκεύη το αλεύρι, το αβγό χτυπώντας το ελαφρά και το άσπρο και μαύρο σουσάμι. Περνάμε τα κομμάτια της φέτας από το αλεύρι, μετά από το αβγό και τέλος από το σουσάμι φροντίζοντας να καλυφθούν καλά. Τα βάζουμε σε πιάτο και τα τοποθετούμε για λίγο στο ψυγείο να σφίξει το πανάρισμα. Βάζουμε ελαιόλαδο σε τηγάνι να κάψει καλά και τηγανίζουμε τα κομμάτια του τυριού μέχρι να πάρουν χρώμα. Βγάζουμε σε χαρτί κουζίνας να φύγει το περίσσιο λάδι και σερβίρουμε περιχύνοντας με μέλι!
TIP:
Αντικαταστήστε το σκέτο μέλι με μια σως από μπαλσάμικο και μέλι σε αναλογία 1 προς 3 και περιχύστε τη φέτα.