Λίγα Λόγια

Για Εμάς

Το Τυροκομείο

To τυροκομείο ΑΙΟΛΙΚΟΣ ΑΕΒΕΤ βρίσκεται στη Λέσβο, το τρίτο σε έκταση νησί της Ελλάδας και το μοναδικό που μπορεί να παράγει ΦΕΤΑ ΠΟΠ (προστατευόμενης ονομασίας προέλευσης).

Η ανέγερση του ολοκληρώθηκε το έτος 2009 και έχει εξοπλιστεί με τις πιο σύγχρονες γραμμές παραγωγής, που βραβεύτηκαν το 2012 από το εμπορικό επιμελητήριο Λέσβου για το καινοτόμο  χαρακτήρα τους.

Image

Οι ιδρυτές της «Αιολικός» δραστηριοποιούνται στο χώρο της τυροκομίας από το 1970, ενώ στην ίδια οικογενειακή επιχείρηση ανήκει σύγχρονη μονάδα παραγωγής ζωοτροφών. Όπως είναι αυτονόητο, ο συνδυασμός εμπειρίας, γνώσης και σύγχρονης τεχνολογίας άνοιξαν το δρόμο για την επιτυχημένη πορεία της επιχείρησης.

Με τη συνεχή και στενή συνεργασία με τους παραγωγούς πρόβειου γάλακτος, την κτηνιατρική παρακολούθηση των κοπαδιών, την σωστή και επιλεγμένη διατροφή τους, τον καθημερινό έλεγχο στην παραλαβή, εξασφαλίζεται μια πρώτης ποιότητας σταθερή πρώτη ύλη, το γάλα, που δίνει στη συνέχεια σαν τελικό προϊόν, το τυρί φέτα, σπάνιας ποιότητας, αρωματικό από τα αγριοβότανα της Λεσβιακής γης, και αυστηρά σταθερό στη θερμιδική του αξία.

Πάντα με σεβασμό

στο Περιβάλλον!

Η μονάδα είναι πιστοποιημένη κατά ISO 22000, από τον AGROCERT για την παραγωγή και διάθεση τυριών Π.Ο.Π. και την ΔΗΩ για την παραγωγή και διάθεση ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΦΕΤΑΣ.

Σεβόμενοι το περιβάλλον λειτουργεί βιολογικό καθαρισμό και φροντίζει για την οικολογική διάθεση των αποβλήτων όπως ορίζει και η ευρωπαϊκή νομοθεσία.